додому Новини У 2023 році годинники переводимо на літній час 26 березня о 03:00

У 2023 році годинники переводимо на літній час 26 березня о 03:00

639
Аби зекономити електроенергію та подовжити світловий день, українці переводять годинники двічі на рік. Ця традиція була започаткована ще в 1981 році, а відтоді стала регулярною практикою. Тепер ми переходимо на літній час в останню неділю березня та на зимовий – в останню неділю жовтня.
Цього року перехід на літній час відбудеться 26 березня, коли годинники потрібно буде перевести на 1 годину вперед о 03:00 ночі. Сьогодні більшість електронних годинників переходять на літній або зимовий час автоматично, за встановленими заводом налаштуваннями. Тому, якщо ви користуєтеся електронними годинниками, їхнє налаштування зміниться автоматично. Але власники механічних годинників повинні налаштувати їх вручну.
Перехід на літній час може мати негативний вплив на здоров’я людини, зокрема на серце та імунну систему. Важливо підготуватися до переходу на новий час, зокрема змінити режим сну заздалегідь, займатися фізичними вправами та проводити час на свіжому повітрі? – наголошують медики. Такі заходи допоможуть зменшити вплив переведення годинника на організм людини.