додому Головні У Тернопільському обласному художньому музеї відкрили персональну виставку юного художника Олександра Багана

У Тернопільському обласному художньому музеї відкрили персональну виставку юного художника Олександра Багана

1515

У свої 10 років він презентує власні витвори мистецтва. У Тернопільському обласному художньому музеї відкрили персональну виставку юного художника Олександра Багана. Школяр захоплюється малюванням і попри свій юний вік, створює справжні витвори мистецтва.

Сашко розповідає: Малює картини після занять у школі. На одну роботу витрачає від одного до чотирьох днів, найбільше часу у юного художника, забирають роздуми над втіленням нового витвору. Найбільше любить писати картини про Україну. Вчитель Сашка, заслужений художник України Микола Дмітрух зізнається, що талант хлопця, помітив не одразу.

На картинах Сашка квітнуть сади, живуть тварини, злітають літаки і космічні кораблі. Найкраще твориться юному художнику після занять у школі. На одну картину витрачає від одного до чотирьох днів. Юний митець зізнається: найважливіша у процесі – ідея, найбільше часу забирають роздуми, як її втілити найкраще. Улюблений сюжет – про Україну. Серед малюнків школяра – багато на тему війни. Усі вони писались з мрією про якомога швидшу перемогу України. Виставку Олександра Багана в Художньому музеї можна оглянути упродовж двох наступних тижнів.