додому Новини У Тернополі стартував розмовний курс української мови для внутрішньо переміщених осіб

У Тернополі стартував розмовний курс української мови для внутрішньо переміщених осіб

1261

У Тернополі стартував розмовний курс української мови для внутрішньо переміщених осіб. Його ініціювала група тернопільських освітян-волонтерів. Відбуватимуться безкоштовні заняття щотижня на базі Тернопільської спеціалізованій школи I-III ступенів №5 з поглибленим вивченням іноземних мов, що на вул. Камінній, 2. Організаційне заняття першої групи уже відбулося.

Вони емоційно, не стримуючи сліз, розповідали свої сповнені болем і розпачем історії. Вони мусять виговоритися. Ми їх маємо почути, бо це наш спільний біль. Намагалися говорити українською. Бо ті, хто прийшли, усвідомлюють: Мова – теж зброя, а ще – ознака нації. У дні, коли боремося не лише за землю, але й за нашу ідентичність, це важливо, як ніколи. Ми маємо відрізнятись від ворога. Особливої популярності набрав флеш-моб “Переходжу на українську”. Ті, хто втікали від війни до Тернополя, серед іншого отримали і добрий шанс у сприятливому мовному середовищі удосконалити свою українську.

Допомогти їм у цьому зголосилася група тернопільських освітян-волонтерів. Вони створили розмовний клуб. Назвали його “Слово”. Чекають і дорослих і дітей. Обіцяють не сухі уроки, а зустрічі, народознавчі та мистецькі заходи, віртуальні екскурсії, цікаве і корисне спілкування, яке допоможе з легкістю подолати мовний бар’єр.

Зустрічі відбуватимуться щотижня в Тернопільській школі №5 , що на вул. Камінній, 2 ( центр міста). Для реєстрації усім охочим необхідно заповнити онлайн-форму за посиланням https://cutt.ly/LS8IT7M. Навчання безкоштовне. Телефон для довідок: (098)030-42-43.