додому Новини У Тернополі розміщено 64 місця для паркування електричних самокатів

У Тернополі розміщено 64 місця для паркування електричних самокатів

446

У Тернополі затверджено схему розміщення місць для паркування персональних легких електричних транспортних засобів (самокатів). Зокрема, у місті є 64 таких місця, де нанесено відповідну розмітку.

«Враховуючи численні звернення тернополян щодо хаотичності розміщення легких електричних транспортних засобів у місті, міською радою прийнято ряд рішень для впорядкування їх розміщення, – розповідає начальник управління муніципальної інспекції міської ради Ігор Максимів. – Розпорядженням міського голови створено відповідну комісію, яка врегульовує питання експлуатації транспортних засобів, що надаються в оренду. Зокрема, було визначено перелік місць для паркування транспортних засобів. Наразі, це – 64 паркувальних місця. Також визначено двох суб’єктів господарювання, які надають послуги з прокату легких електричних транспортних засобів у Тернополі».

Окрім того, з метою безпеки пішоходів на території міста встановлено швидкісний режим до 20 км/год, а у центральній пішохідній зоні – до 15 км/год.

Схему розміщення місць для паркування можна переглянути на інтерактивній карті у розділі «Е-сервіси».

Нагадаємо, у Тернополі затверджено порядок використання самокатів, сегвеїв, гіроскутерів та інших електричних транспортних засобів.