додому Новини У Тернополі попрощалися із протоієреєм Євгеном Заплетнюком

У Тернополі попрощалися із протоієреєм Євгеном Заплетнюком

2340

Сьогодні у Тернополі попрощалися із протиієреєм Православної церкви України, отцем Євгеном Заплетнюком. Клірик Тернопільської єпархії протоієрей Євген Заплетнюк, Ключар кафедрального собору святих рівноапостольних Костянтина та Єлени у Тернополі помер 26 квітня на 42-му році життя не виходячи з коми, у реанімації Тернопільської обласної клінічної психоневрологічної лікарні, де перебував з 22 квітня після важкого інсульту.

Євген Заплетнюк був також редактором всеукраїнського двотижневика «Голос православ’я»; викладачем, проректором з наукової роботи Тернопільської духовної академії і семінарії УАПЦ, керівником пресслужби Української Автокефальної Православної Церкви, засновником та ведучим Тернопільського богословського клубу, автор численних публікацій у релігійних та світських виданнях.

Практикував спілкування з вірними у соцмережах, підтримував волонтерський рух, запам’ятається всім як добрий, щирий з унікальним почуттям гумору. Удостоєний низки церковних нагород. Висловлюємо щирі спвчуття родині покійного.

Вічна пам’ять.