додому Новини У Тернополі обирають недержавні організацї, які надаватимуть соціальні послуги

У Тернополі обирають недержавні організацї, які надаватимуть соціальні послуги

861

У 2019 році Тернопільська міська рада продовжує практику впровадження у місті соціального замовлення за рахунок бюджетних коштів. Зокрема, управління соціальної політики міської ради оголосило конкурс. Планують обрати недержавні організації, які надаватимуть соціальні послуги для двох категорій осіб.

Послуги особам з інвалідністю після 18 років, зокрема з розумовою відсталістю, а також особам з онкологічними захворюваннями четвертої стадії. Такими є напрямки соціального замовлення міста за рахунок бюджетних коштів у 2019 році.

У Тернополі оголосили конкурс, аби обрати громадські організації, які зможуть їх надавати. Обирали ті послуги, які не здійснюють державні і комунальні структури міста.

– В нас, скажімо, є утворений міською радою центр реабілітації дітей-інвалідів. Але це особи з інвалідністю до 18 років. А от особи з інвалідністю після 18 років, тобто їх денний догляд, такої послуги в місті не надає ніхто. Ну і також є питання по паліативному догляду – це особи вже майже безнадійно хворі, – розповідає начальник управління соціальної політики Тернопільської міської ради Володимир Сулима.

У міському бюджеті на фінансування соціального замовлення передбачили 400 тисяч гривень.

– Дане питання в кінці року були розглянуте на засіданні виконавчого комітету міської ради. Прийнято рішення про оголошення конкурсу по соціальному замовленню. Протягом місяця громадські організації можуть подавати свої пропозиції для участі у конкурсі. Відповідно, створена робоча комісія, яка буде розглядати ці всі конкурсні пропозиції. Будуть визначені переможці, які будуть здійснювати надання соціальних послуг по соціальному замовленню, – каже Володимир Сулима.

Конкурс триватиме до кінця січня. Вперше механізм соціального замовлення, тобто, надання соціальних послуг недержавними організаціями, був запущений у Тернополі у минулому році. Його впроваджують за європейським зразком.