додому Головні У Тернополі запрацював Західноукраїнський хаб громадської активності

У Тернополі запрацював Західноукраїнський хаб громадської активності

642

Проєкт “Центру розвитку громадської активності” функціонував у шести областях Західної України майже півтора року. Та тепер громадська організація “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” розширює межі проєкту та започатковує “Західноукраїнський хаб громадської активності”.

Що ми будемо робити в рамках даного хабу. Це можливість отримати консультації з правових, фінансових, фандрейзинговий питань, інструментів громадської участі. Це переважно буде відбуватись онлайн, будуть до нас звертатися через наш сайт і ми зможемо ці консультації надавати. Це проведення низки освітніх та мотиваційний заходів. Це ми продовжуємо проводити тренінги, вебінари, форуми, конкурси, – каже Максим Черкашин 

У територіальних громадах, які будуть обиратися на конкурсній основі, відбуватимуться щоквартальні виїзні тренінги. Тематика заходів – інструменти громадської участі, проєктний менеджмент, фандрейзинг, ефективна комунікація. Для 8-ми проєктів, розроблених у рамках навчання та обраних на основі голосування членами громади, надаватиметься фінансова допомога для реалізації.

Проєкт охоплює вісім областей заходу України – Тернопільську, Волинську, Івано-Франківську, Львівську, Рівненську, Хмельницьку, Чернівецьку та Закарпатську. Хаб дає змогу як молодим активістам, так і тим, хто давно у цій сфері, швидко отримати необхідну інформацію, навчитись нового, заручитись підтримкою однодумців.

На сьогодні будь-який ресурс, чи то фінансовий, чи будь-який інший крім людського він є проблемою. Коли є хороша ідея і саме головне, коли є команда людей, аби цю ідею організувати можна знайти будь-які кошти можна знайти під реалізацію цього проекту. Питання в тому, що як згуртувати людей навколо проблеми і головне не просто згуртувати тих людей, які ходять і кажуть, що є проблема, а тих людей, які кажуть, що ми бачимо що є проблема, ми знаємо що її треба так зробити і ми готові до цього долучитися, – зазначає заступник голови Тернопільської ОДА Віктор Устенко 

Більше дізнатися про Західноукраїнський хаб громадської активності можна на офіційних сторінка у мережі фейсбук.