додому Новини У Кременці триває будівництво сучасного реабілітаційного центру

У Кременці триває будівництво сучасного реабілітаційного центру

1889

І відпочивати, і проходити реабілітацію. У Кременці триває будівництво сучасного реабілітаційного центру. У ньому планують допомагати дітям та молоді віком до 25 років. Це перший в Україні проєкт з будівництва реабілітаційного центру для дітей та молоді з інвалідністю. На якому він етапі сьогодні – розповідає Тетяна Скиба.

Навчання, реабілітація та соціалізація. Сучасний реабілітаційний центр європейського зразка невдовзі працюватиме у Кременці. Зараз він – на етапі будівництва, яке розпочали ще у 2021 році. Попри війну роботи продовжили, адже приміщення будуть для дітей та молоді до 25 років, які мають інвалідність.

У центрі реабілітації для дітей з`явиться садочок та школа. Крім цього, хостел для батьків. Загалом новостворений заклад стане домівкою для понад ста дітей та молоді, які потребують якісного соціального догляду та медичної реабілітації.

Навчально-реабілітаційний центр зводять за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва “Польща-Білорусь-Україна”. Цього дня міжнародні партнери завітали в Кременець та вперше побачили, як ідуть роботи.