додому Новини У Великодедеркальській громаді, що на Шумщині, відкрили сучасний ЦНАП

У Великодедеркальській громаді, що на Шумщині, відкрили сучасний ЦНАП

1272

У Великодедеркальській громаді, що на Шумщині, відкрили сучасний Центр надання адміністративних послуг. На нього із місцевого бюджету виділили 742 тисячі гривень. Подію урочистого відкриття установи відвідав Міністр соціальної політики Андрій Рева. За його словами, уього на створення ЦНАПів в Україні цього року спрямували понад 5,5 мільйонів гривень. 

– Те, що ми сьогодні відкриваємо, це результат спільної нашої роботи і місцевої громади, і сільського голови, і ОДА, кабінету Міністрів України, звичайно, що й Президента України. Я вважаю, що тільки об’єднавши зусилля, ми можемо зробити Україну заможною, великою та щасливою. Коли кожна людина яка живе в нашій країні, буде отримувати не просто якісні послуги адміністративні, а буде відчувати повагу з боку держави, – каже Міністр соціальної політики Андрій Рева.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Як розвивається медицина у Великогаївській громаді

У центрі надання адміністративних послуг є віддалене робоче місце працівника центру зайнятості, державного реєстратора, управління юстиції та пенсійного фонду. Тут надаватимуть майже 150 адмінпослуг, 43 з них соціального спрямування.

– Також в перелік включені послуги місцевого значення, такі як довідка про склад сім’ї, присвоєння, зміна, або анолювання адресного номера об’єкту нерухомості, або земельні ділянки. Є послуги у сфері державної реєстрації бізнесу, нерухомості, у сфері земельних питань, і соціальні послуги. Найнеобхідніші послуги включені в наш перелік, – каже адміністратор ЦНАП у Великодедеркальській ОТГ Віта.

До кінця поточного року на Тернопільщині заплановано відкрити ще 5 ЦНАПів, зокрема, 3 – у рамках проекту Мінсоцполітики «Прозорий офіс». Наразі в області уже здійснюють діяльність 28 центрів надання адміністративних послуг, з них 8 – в ОТГ.