додому Новини “Унікальний імплант, щоб чути” – у Тернополі збирали діток із вадами слуху

“Унікальний імплант, щоб чути” – у Тернополі збирали діток із вадами слуху

789

У травні в Україні відзначається День кохлеарного імпланта. Це електронний медичний пристрій, який створили для людей з вадами слуху. Система такого імпланту відтворює звуки за допомогою електричної стимуляції завитки.

У Тернополі для дітей – які можуть чути завдяки таким гаджетам організували святковий захід. Діти познайомилися між собою, грали в ігри, а батьки поділилися своєю істоїми історіями. Більше розказує у сюжеті наша Юлія Пацкаль.

Своєю історією ділиться Марія Федак:

  • Коли донці Марії Федак було 5 місяців, жінка дізналась, що у дитини вада слуху. Тоді маленькій Маргариті вирішили поставити кохлеарний імплант. Цей медичний прилад дає можливість людям із втратою слуху – чути.

Сьогодні Маргарита ходить в садок, має чимало друзів і захоплень. Понад усе дівчинка любить танцювати, співати і малювати.

На заході зібралися сім’ї, які мають такі ж подібні історії. Саме дійство організувала Світлана Левчук, яка працює з дітьми з вадами слуху.Діти грали в ігри, розповідали про свої захоплення та знайомились з іншою малечею, яка перебувала в ігровому центрі. Батьки переконанні, якщо вчасно помітити проблему, то можна її вилікувати, щоб дитина мала повноцінне життя.