додому Новини Україні потрібен жорсткий карантин у січні, – Марія Ємельяненко

Україні потрібен жорсткий карантин у січні, – Марія Ємельяненко

4100

Україні потрібен жорсткий карантин у січні – він допоможе призупинити розповсюдження коронавірусу та розірвати ланцюг передачі захворювання. Про розповіла представник України в Робочій групі Європейського центру з довкілля та здоров’я Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) з питань співпраці місцевих та субнаціональних органів влади Марія Ємельяненко.

На думку експерта, запроваджений урядом посилений карантин з 8 по 25 січня 2021 року і його жорсткі заходи виправдані та допоможуть призупинити стрімке розповсюдження епідемії в Україні. Вона нагадала, що українці спостерігають сумні антирекорди пандемії, які щоранку оголошує Міністерство охорони здоров’я і наразі головне завдання – розірвати ланцюг передачі захворювання.

Марія Ємельяненко також нагадала, що у листопаді світ облетіла обнадійлива новина про успішне випробування вакцини від коронавірусу. За її словами, розроблена спільно німецькою компанією BioNTech і американським гігантом Pfizer, вакцина при випробуванні показала ефективність у 90%. У зв’язку з цим, аналітик переконана, що для українців профілактика COVID-19 матиме більшу користь, ніж суттєві витрати на лікування інфекційного захворювання.