додому Новини Тристоронній тернопільський годинник перевірили на справність

Тристоронній тернопільський годинник перевірили на справність

698
Місце зустрічі змінити не можна. Він працює за будь-якої погоди — і у лютий мороз, і в спеку, аби вимірювати міський ритм життя. Тристоронній годинник у центральній частині Тернополя є улюбленим місцем мешканців міста. В Україні аналогів нашого годинника не має. У Тернопіль завітав Олексій Бурнаєв, який 9 років тому відновив прилад – дав йому друге життя.
Олексій Бурнаєв більше двадцяти років працює годинникарем. Майстер виготовив годинники для більш ніж сімдесяти міст України.
Для того, аби годинникові механізми справно виконували свою роботу впродовж років та не виходили з ладу, майстер час від часу навідується з профілактичними оглядами. Тернопільський годинник він перевіряв три роки тому. Каже, зараз пристрій у задовільному стані, попри те, що йому довелося пережити часті відключення світла під час війни.

Фахівці сподіваються, що годинник з трьома циферблатами у Тернополі ще багато років нестиме свою основну місію – вимірювати міський ритм життя і бути головним місцем для зустрічей і побачень…