додому Новини Тернопiльський спортсмен Тарас Радь здобув золоту медаль на Кубку свiту з лижних...

Тернопiльський спортсмен Тарас Радь здобув золоту медаль на Кубку свiту з лижних перегонiв та бiатлону у США

687

Тернопiльський спортсмен Тарас Радь здобув золоту медаль на Кубку свiту з лижних перегонiв та бiатлону у США. Про це повiдомили на сторiнцi Управлiння молодi, спорту та iмiджевих проєктiв Тернопiльської ОВА.

Блискуче виступає на цих змаганнях у складі Національної паралімпійської збірної команди України тернополянин, майстер спорту України міжнародного класу з лижних перегонів та заслужений майстер спорту України біатлону, вихованець ДЮСШІ «Інваспорт», студент магістратури факультету фізичного виховання Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка Тарас Радь.

Спортсмен вже здобув золоту медаль, срiбну i бронзову. Перемогу здобув у спринтерській гонці на дистанцiї 7,5 км. Фінальний етап Кубка світу з лижних перегонів та біатлону серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та порушеннями зору проходив з 1 до 8 березня у місті Мідвей (США).

У змаганнях взяли участь спортсмени з 18 країн світу. Команду України на цих змаганнях представили 12 спортсменів. За інформацією Нацiонального комiтету iнвалiдного спорту України, в четвертий день змагань українськi паралiмпiйцi вибороли 9 нагород – 3 золотi медалi, 4 срiбнi та 2 бронзовi. За два днi до завершення етапу Кубка свiту, у доробку України є 24 медалi – 8 золотих медалей, 8 срiбних та 8 бронзових медалей.