додому Новини Тернопіль отримав першу партію пакунків для немовлят від німецької благодійної організації

Тернопіль отримав першу партію пакунків для немовлят від німецької благодійної організації

402

Міжнародні партнери та різноманітні благодійні організації продовжують підтримувати та надавати українським містам гуманітарну допомогу.

Так, цими днями наше місто отримало чергову благодійну допомогу з німецького міста Кельн від фундації «Blau-Gelbes Kreuz» («Синьо-жовтий хрест»).

«У лютому цього року Тернопіль підписав партнерську угоду з німецьким містом Ерфтштадт. Перебуваючи з візитом у Німеччині, ми також відвідали місто Кельн, в якому працює фундація «Синьо-жовтий хрест». Разом з керівницями цього фонду домовились про надання для Тернополя благодійної допомоги. Зокрема, пакунків малюка «Babybox», які передамо для дружин наших захисників, для жінок, які приїхали у наше місто як внутрішньо переміщені особи та молодих мам з соціально незахищених верст населення, які народили під час війни», – зазначає секретар міської ради Ігор Гірчак.

Отримати бейбі-бокси породіллі можуть уже від сьогодні у Тернопільському міському територіальному центрі соціального обслуговування населення, що за адресою: вул. Миколи Лисенка, 8 (контактний телефон – 067 461 10 75).

Допомога доступна для таких категорій:

  • військовослужбовці або дружини військовослужбовців;
  • внутрішньо переміщені особи;
  • малозабезпечені;
  • багатодітні.

До слова, проєкт «Синьо-жовтий хрест» працює з квітня 2022 року.  За цей час благодійники спакували понад близько 1200 таких пакунків та надіслали у різні  куточки України.