додому Новини Тернопільщина: поліція затримала 15 зловмисників, які утримували у неволі 145 людей. Відео,...

Тернопільщина: поліція затримала 15 зловмисників, які утримували у неволі 145 людей. Відео, фото

52321

Поліція Рівненщини затримала 15 зловмисників, серед яких і мешканці Тернопільщини, які організували та забезпечували діяльність реабілітаційних центрів, де нібито проходили курс лікування нарко- та алкозалежні особи. Утім, замість медичної терапії вони опинилися в умовах позбавлення та обмеження волі. 

У рамках кримінального провадження, розпочатого слідчими слідчого управління ГУНП в Рівненській області, було встановлено, що вказана група розпочала свою злочинну діяльність зі створення одного реабілітаційного центру, розширивши їх до шести на територіях різних областей. Організатором виявився 44-річний уродженець Луганської області. Співорганізаторами стали 26-ти, 33-х та 29-річні уродженці Харкова. Ще 18 виконавців були у ролі медиків та волонтерів із Рівненської та Тернопільської областей. Як з’ясувалося, усі — раніше судимі за тяжкі та особливо тяжкі злочини.

Під час проведених 27-ми обшуків на Рівненщині та Тернопільщині у так званих реабілітаційних центрах — орендованих елітних будинких, поліцейські виявили із різних міст України 145 незаконно утримуваних осіб. Серед них — неповнолітні, яких відправили на «лікування» від наркозалежності батьки, і військовослужбовці.