додому Новини Тернопільські школярі спробували себе у ролі парамедиків

Тернопільські школярі спробували себе у ролі парамедиків

880

У мирний час прибуття швидкої в середньому становить 20 хвилин. За перші 2-3 з них постраждалий може втратити критичний об’єм крові, що призведе до летальних наслідків. Навички першої допомоги – критична необхідність для кожної людини, особливо в умовах війни. Сьогодні це без перебільшень може врятувати життя. Як правильно накласти турнікет та як надати першу допомогу в екстремальних умовах, не зашкодивши людині – розповіли школярам, студенти Тернопільського медичного університету. Діти спробували себе у ролі парамедиків, накладаючи турнікети та зупиняючи уявну кровотечу.

Студентки-парамедикині показали тернопільським школярам, як правильно надавати першу домедичну допомогу в екстремальних ситуаціях. А саме, як накладати джгут при кровотечі. Адже у наший час такі базові речі має знати кожен, переконана дев’ятикласниця Емілія Конінькова.

Олександра та Єлизавета – студентки Тернопільського медичного університету розповідають, планують з дітьми відпрацювати чіткий алгоритм надання першої домедичної допомоги.

Учні самотужки вправлялися накладати турнікет та слухали, як діяти у екстремальних ситуаціях, адже, як правильно надати допомогу до приїзду швидкої, мають знати усі без винятку, – переконана класна керівниця школярів.

Якщо в людини зупинилося серце, домедична допомога, яку надають до приїзду швидкої, у середньому в пʼять разів підвищує шанси людини вижити, – стверджують медики. Але діяти потрібно відразу. Тому базові навички надання першої домедичної допомоги, особливо в умовах війни, дуже важливі.