додому Новини Тернопільський школяр презентував виставку, щоб продемонструвати важливість родини у житті людини

Тернопільський школяр презентував виставку, щоб продемонструвати важливість родини у житті людини

645

У період повномасштабної війни ми всі зрозуміли – найважливіше що у нас є – це наші рідні, це сім’я. Родина – те що допомагає втриматися на плаву, коли навколо відбуваються жахливі речі. Саме так вважає юний художник Захар Вдовин. Школяр презентував виставку із понад двадцяти картин. Серед робіт – серія малюнків, присвячена сім’ї. 

Захару Вдовину – 14 років, однак ще із 2-орічного віку хлопець почав захоплюватися малюванням. І тепер у його колекції чимало робіт, написаних олійними, акриловими фарбами, гуашшю, аквареллю та графітом. Більше як 20 малюнків хлопець презентував для своїх однолітків – у школі, якій навчається. Усі роботи, які презентував – створював за період повномасштабної війни. Тому серед робіт юнака – зображена Україна у квітах, та в більш войовничому образі.

Єдиний малюнок на своїй виставці Захар Вдовин створював за допомогою вугілля. Це портрет, на якому зображений оборонець Маріуполя, Михайло Діанов.

  • Повернувшись із війни він був сильним, витримав. Я знаю, що у нього було багато проблем, проблеми з руками. Там видно і біль його, видно, що він пережив, – каже автор малюнку Захар Вдовин.

Захар Вдовин переконаний, у важкий для країни час – українцям потрібна розрада. І цією розрадою у період війни він вважає сім’ю. Тому для виставки хлопець створив цілу серію “теплих” малюнків про родину.

Над виставкою Захар Вдовин працював пів року. Дві картини зі своєї виставки, написані маслом школяр подарував своєму навчальному закладу – Тернопільські загальноосвітній школі ЗОШ №16 ім. Володимира Левицького.