додому Головні Судитимуть організовану групу, що постачала наркотики до в’язниці Чорткова

Судитимуть організовану групу, що постачала наркотики до в’язниці Чорткова

661
За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури судитимуть організовану групу з 4 осіб, за постачання наркотиків до установи виконання покарань. Організатору злочину інкримінують встановлення та поширення злочинного впливу, організацію постачання наркотичних речовин, його спільникам – незаконне придбання, зберігання, перевезення, пересилання з метою збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів вчинене у складі організованої групи.
За даними слідства, уродженець м. Баку, перебуваючи за ґратами у «Чортківській установі виконання покарань № 26», поширюючи злочинний вплив, налагодив постачання наркотиків до вищевказаної установи.
Організатор створив злочинне угруповання, до якого залучив інших обвинувачених, один з яких ховав наркотичні засоби у предмети особистого вжитку та одяг перед відправленням до установи. Постачання наркотиків і психотропів здійснювалось поштовими переказами та через осіб, що отримували ліки в рамках наркотично-замісної терапії. Частина коштів з реалізації наркотичних засобів використовувалась на злодійський «общак» і збиралась на банківські картки для організатора.