додому Новини Студенти музичного коледжу імені Крушельницької виступили на Днях України у Стамбулі

Студенти музичного коледжу імені Крушельницької виступили на Днях України у Стамбулі

2526

Тернополяни виступили на Днях України у Стамбулі. Студенти Тернопільського музичного коледжу імені Соломії Крушельницької заспівали для українських та турецьких пісень, а ще – отримали благословення від Патріарха Варфоломія.

“Це були не просто #ДніУкраїниВСтамбулі, це були три дні багатогранної української культури в місті над Босфором”, – так пише на своїй сторінці у Фейсбуці генеральне консульство України у Стамбулі.

Виступити перед відвідувачами, серед інших, випала честь делегації студентів Тернопільського музичного коледжу імені Соломії Крушельницької під керівництвом Лариси Римар. У виконанні тернополян звучали не лише відомі і улюблені всіма нами «Щедрик», «Червона рута», «Наталка Полтавка», «Гуцулка Ксеня», а й останній український хіт «Плакала», попурі з української естради.

Завершилися Дні України в Стамбулі виступом тернополян у Державній стамбульській консерваторії Університету імені Мімара Сінана. «Ізмірський марш», який дуже люблять у Туреччині, у виконанні українського колективу викликав справжній фурор.

Тернополяни заспівали і для Вселенського Патріарха Варфоломія. А ще – отримали від нього благословення для України і Тернопілля.