додому Новини Спецрейси у Тернополі: хто зможе скористатись та коли вони курсуватимуть

Спецрейси у Тернополі: хто зможе скористатись та коли вони курсуватимуть

10487

У Тернополі громадський транспорт із 23 березня припиняє перевезення пасажирів. Через надзвичайну ситуацію у місті діятимуть спецрейси. Хто зможе ними скористатись, які це маршртути, коли курсуватимуть, а також відповіді на інші поширені питання – читайте далі.

ХТО ЗМОЖЕ СКОРИСТАТИСЬ

Спеціальні перевезення міськими автобусами та тролейбусами забезпечать для працівників  підприємств, установ та організацій, які в умовах надзвичайної ситуації забезпечують життєдіяльність міста Тернополя.

У їх числі: працівники закладів охорони здоров’я комунальної форми власності, працівники органів державної влади та місцевого самоврядування, комунальних підприємств, а також працівники підприємств і організацій, які забезпечують виробництво продуктів харчування, аптечних закладів, Тернопільської дирекції  АТ „Укрпошта”, працівники аварійних служб.

ЯКІ УМОВИ ПРОЇЗДУ, МАРШРУТИ ТА ЧАС КУРСУВАННЯ АВТОБУСІВ

Їздити у громадському транспорті ці категорії можуть виключно при наявності посвідчень та в захисних масках, по шляху проходження тролейбусних маршрутів №№ 2, 5, 7, 8, 9, 10, 11 та автобусних маршрутів №№ 1А, 5А, 6, 8, 23, 25, 35, згідно окремих розкладів на робочі та вихідні дні,  з 6:30 до 9:30 та з 16:30 до 20:30.

ЩО РОБИТИ, ПОКИ СПЕЦПОСВІДЧЕНЬ НЕМАЄ?

Допоки спеціальні посвідчення на стадії виготовлення, то у наступні декілька днів працівники із зазначених категорій, для проїзду у транспорті, повинні мати для проїзду документ, який ідентифікує особу (паспорт тощо) та довідку чи посвідчення з роботи для надання права на проїзд.

«Через декілька днів для працівників вищевказаних установ ми розробимо проїзні для користуванням спецтранспортом, – розповідає начальник управління транспортних мереж та зв’язку Олег Вітрук. – Медики, які задіяні до боротьби з коронавірусною інфекцією, отримають спеціальні проїзні квитки, які даватимуть право на безкоштовний проїзд».

Як зазначає Олег Вітрук, впродовж наступних днів буде здійснюватися моніторинг охоплення людей, і перелік маршрутів може бути скоригований відповідно до потреб. Тож за змінами слідкуйте на сайті Тернопільської міської ради.

ХТО МАЄ ПЕРЕВОЗИТИ УСІХ ІНШИХ?

Щодо перевезення працівників до підприємств та організацій, які працюють, але не відносяться до  вказаних категорій, перевезення можуть здійснюватися за рахунок коштів роботодавця, шляхом укладення окремих договорів з тими чи  іншими перевізниками за умови дотримання санітарних норм.

КОЛИ ВІДНОВЛЯТЬ РОБОТУ ТРАНСПОРТУ В ТЕРНОПОЛІ?

Про дату відновлення роботи громадського транспорту у м.Тернополі для усіх категорій пасажирів буде повідомлено додатково.