додому Головні Скільки пропрацює мобільний зв’язок у разі блекауту, розповіли у Держспецзв’язку України

Скільки пропрацює мобільний зв’язок у разі блекауту, розповіли у Держспецзв’язку України

1677
Скільки пропрацює мобільний зв’язок у разі блекауту, розповіли у Держспецзв’язку України. Оператори зв’язку повинні забезпечити роботу обладнання протягом щонайменше трьох днів після відключення електрики. У разі блекауту внаслідок обстрілів інфраструктури національний телемаратон та п’ять центральних радіокомпаній України продовжуватимуть мовлення ще як мінімум три доби.
Своєю чергою мобільні оператори також будуть зобов’язані надавати послуги мобільного зв’язку до трьох діб після припинення подачі електроенергії. Про це повідомив голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Юрій Щиголь. У FM-діапазоні українці зможуть отримувати основну інформацію про те, що відбувається. Щиголь порекомендував жителям країни придбати додаткові радіоприймачі з широким спектром роботи та комплектом резервних джерел живлення – батарейок.
Глава Держспецзв’язку також повідомив, що після попередніх атак в Україні не працювало 45% GSM-вишок мобільних операторів. На даний момент по всій країні функціонує 82% вишок мобільного зв’язку.