додому Новини Скільки коштує пайка теплообмінника газової колонки?

Скільки коштує пайка теплообмінника газової колонки?

833

Одним із найголовніших елементів газової колонки є теплообмінник. З часом – після тривалої експлуатації техніки – деталь зношується й починає протікати. У такому випадку ремонт газової колонки передбачає пайку теплообмінника. Як виконується ця процедура – ми вам розкажемо.

Причини протікання

При виробництві газової колонки виробники вкрай рідко виготовляють теплообмінник із чистої міді. Переважно – це сплав з певними додатками. В місцях, де тих додатків найбільше, виникають окислення, що призводить до корозії та прогорань.

Ще одна причина – вода з хлором, яка подається в комунальних мережах. Хлор вступає в реакцію з міддю, що призводить до руйнування трубок.

Якою б не була причина протікання, звертайтеся за допомогою лише до перевірених майстрів, яка мають відповідний фах і досвід, а також профільний інструмент. Якщо ви ніколи не працювали з газовим обладнанням, ніколи не намагайтеся відновити його працездатність. Це може спровокувати додаткові проблеми. Крім того, газового колонка – техніка підвищеної небезпеки й будь-які помилки під час ремонту можуть дорого коштувати в майбутньому.

Пам’ятайте, що ремонт газової колонки у Львові як і в інших містах України, порівняно недорога процедура. Тому краще заплатити професіоналам і бути впевненим у якості, чим наражати себе на небезпеку.

Як виконується пайка

Ознайомимо вас з послідовністю дій майстра:

  1. Для виявлення місця протікання води необхідно зняти кожух з техніки й включити подачу води. Уважно оглянути теплообмінник і виявити місце протікання.
  2. Якщо трубку протікає в місці, до якого майже неможливо дістатися, доведеться повністю розбирати колонку.
  3. Перед демонтажем необхідно перекрити газопостачання.
  4. Наступний етап – зливання води.
  5. Перед проведенням пайки теплообмінник необхідно висушити.
  6. Місце протікання потрібно зачистити металевою щіткою.
  7. Пайка вибраним методом.

Методи пайки теплообмінника

Виділяється кілька методів запаювання трубки. Усе залежить від конкретної моделі обладнання, наявності певних матеріалів у майстра. Серед поширених способів:

  • паяльник;
  • газова горілка;
  • холодне зварювання.

Завершення роботи

Останній та важливий етап – збір колонки та її перевірка. Обладнання потрібно підключити до водопостачання й газопостачання, але кожух одягається не одразу. Спочатку потрібно запустити газову колонку й переконатися, що вона працює правильно, а протікання надійно усунене. Лише після цього обладнання остаточно збирається.

Не знаєте до кого звернутися? Фахівці сервісу побутових послуг Майстер911 готові оперативно вирішити будь-яку проблему. Звертаючись до нас, ви можете бути впевненими в якості ремонту й надійності роботи газової колонки. Ви залишитесь задоволеними швидкістю реакцій на будь-яке звернення й вартістю послуг.