додому Новини Система No Frost: чи варто за це платити?

Система No Frost: чи варто за це платити?

1245

На ринку побутової техніки представлено величезний вибір холодильників. Вони різняться за ціною. Насамперед, вона залежить від бренду. Звичайно, варто вибирати прилади відомих марок. До таких належать холодильники Vestfrost, Beko, Bosch, Atlant, LG та ін. За бренд доведеться трохи переплатити. Але це себе з лишком окупить, адже відомі компанії оснащують свою техніку надійними комплектуючими та гарантують якісне складання.

Ще один фактор, який сильно впливає на ціну холодильника, – система заморожування. Всі ми звикли до крапельної технології, коли на задній стінці морозильника утворюється крига. Однак на зміну їй прийшов технологічний No Frost, що в перекладі означає “без інею”. Справді, ця фраза найкраще описує цю систему заморожування. У морозильнику не буде й натяку на кригу. Але за це доведеться переплатити. Чи варте цього No Frost? Давайте розбиратися.

Принцип роботи морозильника із сухим заморожуванням

Головна відмінність холодильників No Frost від класичних моделей з крапельною системою – наявність вентилятора. Він рівномірно розподіляє холодне повітря по всій камері. Завдяки такому принципу роботи всередині не утворюється крига.

Переваги No Frost

Ця система має безліч плюсів:

  • Простий догляд – завдяки відсутності криги холодильник не потрібно розморожувати так часто, як за наявності краплинної морозилки. Достатньо вимикати пристрій та протирати стінки камер один раз на рік.
  • Збільшення корисного простору – льоду займає певне місце. У No Frost це виключено. Ви можете повністю заповнити камеру продуктами.
  • Рівномірний розподіл холодного повітря по всьому відсіку – за це відповідає вентилятор. У крапельних морозильниках продукти, розташовані біля задньої стінки, сильніше замерзають. У холодильнику No Frost перепади температури відсутні.
  • Швидке відновлення температури після відкриття дверцят – продукти заморозяться за короткий проміжок часу навіть після тривалої перерви у роботі холодильника.
  • Автоматичне розморожування – при відключенні холодильника вам не потрібно стежити за процесом розморожування і періодично прибирати таній, що розтанув. Достатньо лише почекати якийсь час, прибрати продукти та протерти стінки камери.

Недоліки сухого заморожування

Незважаючи на очевидні плюси, система No Frost має деякі недоліки:

  • Обвітрювання продуктів – їх необхідно заморожувати у пакетах чи контейнерах. При зберіганні у відкритому вигляді їжа обвітриться і стане непридатною.
  • Високе енергоспоживання – No Frost витрачає більше електрики в порівнянні з крапельними морозильниками.
  • Висока шумність – вона характерна не для всіх моделей, тому при покупці холодильника варто уважно ознайомитися з характеристиками.

І головний недолік No Frost – це ціна холодильника. Прилад із цією системою обійдеться дорожче, тому кожен сам вирішує для себе, чи потрібна йому ця технологія.