додому Новини Самопреміювання Сергія Надала: суд закрив провадження щодо міського голови Тернополя

Самопреміювання Сергія Надала: суд закрив провадження щодо міського голови Тернополя

757

Тернопільський міськрайонний суд закрив провадження щодо міського голови Тернополя Сергія Надала у справі про преміювання у зв’язку з відсутністю в його діях адміністративного правопорушення. Про це сам Надал повідомив у своєму телеграм-каналі.

У вівторок, 18 квітня, у Тернопільському міськрайонному суді відбулось судове засідання у справі щодо самопреміювання Сергія Надала.

“Звинувачення в “захмарних преміях” та інших додаткових нарахуваннях є неправомірними та нікчемними”, – емоційно відреагував міський голова.

Нагадаємо, 4 квітня Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) склало адміністративний протокол з конфлікту інтересів щодо міського голови Тернополя Сергія Надала. За даними відомства, впродовж війни він преміював себе в максимальному розмірі та надавав собі допомогу на оздоровлення, матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань також у максимальних гранично допустимих обсягах.

Згодом у міськраді Тернополя зазначили, що інформація, яка міститься на сайті НАЗК щодо таких виплат, є недостовірною, адже Сергій Надал вирішив відмовитися від цих виплат у зв’язку з війною в Україні. У відповідь НАЗК оприлюднило докази завищеного самопреміювання Надала. Пізніше Сергій Надал звинуватив НАЗК у наклепі.