додому Новини Розпочався ремонт автошляху Бучач–Чортків–Скала-Подільська

Розпочався ремонт автошляху Бучач–Чортків–Скала-Подільська

936
Стартував ремонт ще однієї державної дороги. “Велике будівництво” розпочато на автошляху Т-20-01 Бучач – Чортків – Скала-Подільська, повідомляють у Тернопільській обласній державній адміністрації. 
Автошлях є одним із найбільш завантажених на півдні області. Великогабаритний транспорт постійно курсує дорогою Т-20-01 до кар’єрів та цукрових заводів вздовж неї.
Поблизу селища Заводське техніка підрядної організації рухається у напрямку села Колиндяни. За програми президента Володимира Зеленського дорожники приступили до фрезерування зношеного покриття від примикання територіального автошляху до траси М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече, передає Служба автомобільних доріг в Тернопільській області.
Загалом у 2021 році заплановано відремонтувати 18 кілометрів автошляху Т-20-01 Бучач – Чортків – Скала-Подільська. У наступному році роботи продовжать, а саме встановлять верхній шар асфальтобетону, освітлення і тротуари у населених пунктах. також облаштують автобусні зупинки, дорожні знаки та бар’єрне огородження. На фінішний шар покриття нанесуть розмітку.
Відомо, що у 2021 році в регіоні буде відремонтовано понад 230 км доріг державного значення та 19 штучних споруд: мостів та шляхопроводів.