додому Новини Реанімобіль від швейцарських благодійників отримала обласна дитяча лікарня

Реанімобіль від швейцарських благодійників отримала обласна дитяча лікарня

2493

Понад 500 викликів протягом року. Відтепер виїзна педіатрична бригада Тернопільської обласної дитячої лікарні має свій реанімобіль, який обладнаний всім необхідним. Придбали його швейцарські благодійники. 

Реанімобіль, який буде транспортувати дітей зі всієї Тернопільщини до обласної дитячої клінічної лікарні, подарували швейцарські благодійники. Він обладнаний усім необхідним, аби рятувати життя малюків області.

До Тернополя завітав Герман Келлер, благодійник зі Швейцарії, аби особисто передати автомобіль тернопільським медикам. Він розповідає, спецавто довго чекали, а на його оснащення витратили понад 250 тисяч швейцарських франків.

– Ми очікували на нього два роки. І тільки в липні місяці ми змогли цей автомобіль викупити, тому що це процедура дуже довга. Я радий, що приїхав сюди, що є можливість знову побути тут та допомогти дітям Тернопільської області, які потребують допомоги. Також я дякую своїм колегам, які допомогли мені сюди доїхати, бо поїздка була дуже довгою, понад 25 годин, – розповідає благодійник зі Швейцарії Герман Келлер.

Це вже другий реанімобіль, який отримує обласна дитяча клінічна лікарня. Перший отримали ще влітку для відділення інтенсивної терапії новонароджених. Реанімобілем транспортуватиме хворих дітей від місяця до 18 років, розповідає Григорій Корицький – головний лікар Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні .

Понад 40 дітей протягом року зі складними захворюваннями транспортують у київські клініки. Такий реанімобіль – це шанс для малюків області отримати якісну та своєчасну медичну допомогу.