додому Новини Раніше, ніж прогнозували: в Україні розпочалась нова хвиля COVID-19

Раніше, ніж прогнозували: в Україні розпочалась нова хвиля COVID-19

1402
Нова хвиля COVID-19 розпочалася раніше, ніж прогнозувало Міністерство охорони здоров’я. Про це міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко сказав “Голосу Америки”, передає Укрінформ.

“Спочатку значне зростання нинішньої хвилі було в західних областях, і ми думали, що буде повторення ситуації осені 2020-го року і весни 2021-го. Але зараз ми бачимо, що Чернівецька область, яка найперша “загорілась” в новій хвилі, вже стабілізувалася. А от східні та південні області дають приріст. Зокрема, Херсонщина, яка дві хвилі пройшла, не виходячи із “жовтого” рівня, навіть у “помаранчевий” не потрапляла… Зараз вона одна із перших, яка може наблизитись до “червоного” рівня”, – сказав Ляшко.

За словами міністра, нинішня хвиля заражень в Україні почалась раніше, ніж прогнозували в міністерстві, і за своєю інтенсивністю вона вже наближається до показників осені 2020-го.

“Нова циркуляція вірусу, яка і призвела до цієї хвилі, передусім шукає імунонезахищених людей – тобто тих, хто не перехворів на COVID-19, або тих, хто не вакцинований”, – пояснює Ляшко.

Також, за даними МОЗ, зараз 95% усіх виявлених випадків заражень коронавірусом в Україні припадають на штам “Дельта”.

Раніше Укрінформ повідомляв, що Рада національної безпеки і оборони прогнозує пік захворюваності на COVID-19 на кінець жовтня.