додому Головні Пів року у полоні окупантів: історія військового Юрія Лазарьонка

Пів року у полоні окупантів: історія військового Юрія Лазарьонка

547

Як це, повернутись з того світу, знає військовий Юрій Лазарьонок. Ще у 2014 році захисник з Кам`янського, що на Дніпропетровщині, пішов на фронт, тоді ж і потрапив до рук ворога. Він вижив та сьогодні через проблеми зі здоров`ям вже не воює. Але і це не зупинило чоловіка. Тепер він їздить зі своїм побратимом українськими містами. Разом вони розповідають про війну та збирають гроші, аби підтримати хлопців на передовій.

З 2014 року чоловік став на захист незалежності України. Ворог двічі імітував його розстріл. Пів року він провів у полоні, куди потрапив під час першого ж бою. Захисник вижив та повернувся до війська. Його син Марк, дізнавшись, що батько у полоні, одразу пішов служити до повітряно-десантних військ.

Зараз за станом здоров`я Юрій не може бути на фронті. Відтак, вони з побратимом їздять різними містами країни, показують експонати з війни, які передають українські військові з передової.

Волонтери з Дніпропетровщини вже відвідали Кропивницький, Умань, Вінницю. Під час поїздок вони збирають гроші для своїх побратимів. Цього разу на авто та квадрокоптер для 25 -ої бригади. Та кажуть, військові потребують і чимало інших речей.