додому Новини Про провайдера українського телебачення за кордон Mediacast.TV та до чого тут Тернопіль

Про провайдера українського телебачення за кордон Mediacast.TV та до чого тут Тернопіль

1964

Три роки тому, у 2016 році, у тернополянина Івана Вітенка зародилася ідея створення якісного українського телебачення для наших співвітчизників за межами країни.

З кожним роком частка працездатного населення України, яке виїздить на роботу до інших країн, зростає. Українська діаспора у світі теж є досить чисельною. Тому, власне, актуальним видалось створення такого проекту, який би допоміг усім охочим долучитись до рідного телебачення. Адже, опинившись в іншій країні, відчутним є саме інформаційний голод, тобто відсутність можливості дивитися і слухати українською мовою. При чому страждають від цього не лише дорослі, які потребують постійного мовного середовища, але й діти. Для них вкрай важливо чути мову, щоб сформувалося її розуміння та здобувались практичні навички.

Зауважимо, що сервіси, які надавали аналогічну послугу, зазвичай пропонували споживачам комплексне українське, російське і польське телебачення. Що, в принципі, не задовольняло наших співвітчизників, бо їх не цікавили іншомовні телеканали та чужорідна культура. Ситуація ускладнювалася ще й тим, що в країні йшла фізична та інформаційна війна з російським агресором.

Спочатку це був стартап, який, завдяки наполегливій праці Івана та однодумців, почав набирати рис серйозної справи. Щоправда, фінансування в першу пору доводилось забезпечувати самотужки, як, власне, і більшість технічних робіт. Клопоту додавала принципова правова позиція: від початку створення сервіс укладав ліцензійні угоди із телекомпаніями та радіостанціями на трансляцію контенту.

Через два роки сумлінної праці та певних успіхів, у 2018 році, до проекту долучився ще один відомий тернополянин – бізнесмен, меценат, колекціонер Тарас Демкура. Спочатку він відгукнувся на пропозицію бути інвестором, але згодом став співвласником Mediacast.TV. Окрім цього, пан Тарас активно популяризує сервіс за кордоном, в бізнес колах та на державному рівні.

Оскільки діяльність компанії набирала обертів, то виникла потреба відкрити офіс у Північній Америці для підтримки та обслуговування клієнтів. У 2018 році в місті Чикаго було відкрито представництво, яким керує Юрій Шепетюк. Він же забезпечує СЕО супровід сервісу.

Проект активно розвивається. Лише за останній рік кількість каналів телебачення, які транслює Mediacast, зросла вдвічі – з 31 до 64. Окрім загальнонаціональних, додаються регіональні телеканали, щоб кожен українець міг дізнатися новини зі свого регіону.

Зокрема, тернополянам доступний TV-4. До пакетів послуг додано 14 українських радіостанцій. Варто зазначити, що поміж рейтингових телеканалів є багато інформаційних, пізнавальних, наукових, дитячих, спортивних, музичних, розважальних.

Компанія вже відмовилася співпрацювати з каналами, які ведуть відверту проросійську агітацію (NewsOne, 112 канал, ZIK, НАШ.Максі) і в подальшому слідкуватиме за тим, щоб підписники отримували лише якісний та проукраїнський контент.

Користуватися сервісом можна одночасно з чотирьох пристроїв без прив’язки до IP-адреси. Завдяки функції зміщення у часі TimeShift можна переглядати передачі, відповідно до свого часового поясу. Окрім цього, формується 7-ми денний архів запису телеефіру, що дає можливість у будь-який час подивитися улюблену програму.

Для зручності користувачів, постійно розробляються та оновлюються додатки до найбільш популярних платформ: Android TV, ROKU, Fire TV а також для телефонів на App Store та Google Play. Більш детально з можливостями стрімінгової платформи можна ознайомитись на сайті https://ua.mediacast.tv/

Ось так і виходить, що абсолютно унікальний сервіс українського телебачення за кордон Mediacast.TV, який, фактично, є єдиним у світі за своєю суттю, народився саме у Тернополі. Ба більше – його власники теж тернополяни. І на додачу: один з рекламних роликів озвучено нашим іменитим земляком – Сергієм Притулою.