додому Головні При зниженні зачепив крилом землю: поліцейські встановили ймовірну причину падіння літака на...

При зниженні зачепив крилом землю: поліцейські встановили ймовірну причину падіння літака на Тернопільщині. ФОТО

3434

Дев’ятого грудня у селі Золота Слобода, що у Козівському районі, впав одномоторний пасажирський одинадцятимісний літак малої авіації «АН-2». На місце інциденту одразу виїхали працівники поліції, аби з’ясувати подробиці катастрофи. 

За попередньою інформацією, пілот намагався посадити літак між двома полями, але не розрахував на нерівності та глибокий рів.

Ймовірно він при зниженні зачепив крилом землю і як результат – літак почало кидати об землю. На момент нещастя в салоні пасажирів не було, а тіло пілота правоохоронці виявили мертвим за десять метрів від розбитого повітряного транспорту.

Оперативники встановлюють як і чому воно там опинилося: чи вилетіло в результаті удару, чи витягнули люди, намагаючись реанімувати чоловіка.

Пілот – житель Миколаївської області, 1980 року народження. Деталі нещастя встановить слідство. Даний факт внесений в Єдиний реєстр досудових розслідувань згідно статті 281 частина 3 ККУ – Порушення правил повітряних польотів, якщо вони спричинили загибель людей, або інші тяжкі наслідки.

За матеріалами сайту Досьє 102