додому Головні Понад 200 дубів напередодні Дня матері висадили у Марійському духовному центрі “Зарваниця”

Понад 200 дубів напередодні Дня матері висадили у Марійському духовному центрі “Зарваниця”

725

Понад 200 дубів напередодні Дня матері висадили у Марійському духовному центрі “Зарваниця”. Цьогоріч, матері загиблих військовослужбовців на прощі за ініціативи Тернопільської обласної військової адміністрації створили Алею пам’яті воїнам, які віддали своє життя за Україну. Із родинами загиблих спілкувалась наша знімальна група.

Другий рік поспіль напередодні Дня матері у Марійському духовному центрі “Зарваниця” відбувається проща матерів загиблих військовослужбовців. Цьогоріч проща розпочалась із Божественної Літургії та освячення води. Згодом віряни освятили воду, та помолилися за
усіх героїв, які віддали своє життя за Україну. Очолив панахиду архієпископ митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк. Окрім цього, у пам’ять про загиблих захисників у Зарваниці створили “Алею пам’яті”.

Пані Олександра доєдналася до прощі та посадила дуб в пам’ять про свого загиблого сина Івана Волочія.

Капітан Іван Волочій був прикордоником, загинув 7 березня 2022 року під час виконання бойового завдання на Харківщині. Хлопцеві було 26 років.

Не стримує сліз із фотографією в руках, донька загиблого воїна – Анастасія. Загинув чоловік внаслідок прильоту російської ракети у Часів Яр влітку 2022 року. Захиснику було 48 років. Тепер, невеликим спогадом для його доньки Анастасії буде дерево – висаджене на Алеї пам’яті у Зарваниці.

Загалом, рідні загиблих героїв посадили близько 200 саджанців дуба. Дерева привезли із Бережанського лісового господарства.

За словами голови Тернопільської обласної військової адміністрації Володимира Труша, ця Алея пам’яті буде нагадуванням про синів України, які віддали свої життя за нашу незалежність.