додому Новини Понад півтисячі постанов вже винесли у Тернополі інспектори з паркування

Понад півтисячі постанов вже винесли у Тернополі інспектори з паркування

1338

Понад півтисячі постанов винесено у Тернополі інспекторами з паркування впродовж лютого та березня. Більше 60% з них водії вже оплатили. Де найчастіше порушують та скільки за це платять, дізнавалась наша знімальна група.

Впродовж двох місяців інспектори муніципальної поліції Тернополя штрафували водіїв за неправильне паркування. Працювали у різних мікрорайонах міста, найбільше порушень задокументували у центральній.

– Порушення виносились як за частиною 1 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення – це є порушення правил стоянки і зупинки, так і за частиною 3 – це є створеня суттєвих перешкод для руху чи пішоходів, чи транспортних засобів, – розповідає начальник управління муніципальної інспекції Тернопільської міськради Ігор Максимів.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: За два дні у Тернополі інспектори з паркування склали 31 постанову на порушників

Штраф за порушення правил зупинки та стоянки – 255 гривень, а за створення суттєвих перешкод для руху пішоходів та транспорту – 510.

Закон передбачає – якщо штраф оплачений впродовж пільгового періоду, тобто за десять днів з моменту складання постанови, то порушник сплачує лише половину суми.

За лютий – березень інспекторами муніципальної поліції було складено 530 постанов за неправильне паркування, з них 66 відсотків вже оплачені.

– Необхідно вказувати вірні реквізити, які вказані і в повідомленні про винесену постанову, і в самій постанові, яка приходить на домашню адресу відповідальної особи, і також потрібно вказувати номер постанови, яка оплачується, тому що є випадки близько десяти оплат за порушення зупинки та стоянки прийшли з невказаннями номера постанови та даними власника транспортного засобу, – каже Ігор Максимів.

Бульвар Шевченка, вулиці Листопадова, Пирогова та Живова – саме там інспектори найчастіше складали постанови на водіїв за неправильне паркування, каже Ігор Максимів. І додає – працюватимуть в цьому напрямку і надалі, тому звертаються до водіїв, аби уникнути штрафів, бути уважними та не порушувати правил зупинки та стоянки.