додому Новини Помер перший ректор Західноукраїнського національного університету Леонід Каніщенко

Помер перший ректор Західноукраїнського національного університету Леонід Каніщенко

707

Відійшов у Вічність перший ректор Західноукраїнського національного університету – Леонід Каніщенко, український учений-економіст, педагог, громадський діяч, кандидат економічних наук, професор, академік, заслужений працівник освіти України. Народився на Сумщині. З 1971 до 1975 – ректор Тернопільського фінансово-економічного інституту. Також працював радником ректора Західноукраїнського національного університету Анддрія Крисоватого, головним науковим співробітником Інституту вищої освіти АПН.

У 1975 р. Л. Каніщенка перевели на роботу до Міністерства вищої освіти України. Упродовж сімнадцяти з половиною років роботи в Міністерстві пройшов шлях від начальника головного управління до заступника міністра, першого заступника міністра, виконувача обов’язків міністра. Під його керівництвом з’явилось 34 кандидати економічних наук.

У списку його наукових праць більше сотні публікацій, десятки монографій, підручників та навчальних посібників із проблем економічної теорії, один з ініціаторів видання і авторів «Економічної енциклопедії». Нагороджений орденом «Знак пошани», «За заслуги» 3-го ступеня, князя Ярослава Мудрого V ступеня, медалями, Почесною грамотою Президії Верховної Ради України, був радником Президента України В. Ющенка. Йому було 95. Наші співчуття рідним і близьким покійного.