додому Новини Обміняти лампочки розжарювання на LED-лампи у Тернополі можна буде з кінця січня

Обміняти лампочки розжарювання на LED-лампи у Тернополі можна буде з кінця січня

1230
Обміняти лампочки розжарювання на LED-лампи у Тернополі можна буде з кінця січня. В Україні реалізовують програму для населення по обміну ламп розжарювання на світлодіодні лампи.
Ця ініціатива є частиною підтримки Європейського Союзу українського енергетичного фронту, що також включає постачання генераторів та іншу допомогу задля підтримки інфраструктури України. Обміняти лампочки розжарювання на LED-лампи у Тернополі можна буде з кінця січня. Остаточну дату старту проєкту повідомлять на офіційних ресурсах «Укрпошти».
Спершу участь в ньому братимуть тільки великі міста. Обмін відбуватиметься у два способи – з попереднім замовленням і без нього. У першому випадку це можна зробити через застосунок Дія. Тоді лампи гарантовано будуть очікувати людину у відділеннях Укрпошти упродовж п’яти робочих днів після отримання підтвердження на телефон. У другому – можна прийти без реєстрації, але тоді лампи обміняють лише за їх наявності. Учать в програмі може взяти кожен, віком від 18 років.
При обміні в Укрпошті фіксуватимуть паспортні дані, тож з собою потрібно мати посвідчення особи і податковий номер. Обміняти лампи можна лише один раз. Планується, що завдяки проєкту вдасться заощадити 1 ГігаВАт — річний обсяг виробництва атомної електростанції.