додому Головні Нове меню для шкільних їдалень України розробив відомий київський шеф-кухар Євген Клопотенко

Нове меню для шкільних їдалень України розробив відомий київський шеф-кухар Євген Клопотенко

4526

Нове меню для шкільних їдалень України розробив відомий київський шеф-кухар Євген Клопотенко. Невдовзі з переліком більш як сотні страв можна буде ознайомитися на окремому сайті. Страви – із тих же продуктів, які використовують у їдальнях зараз, але вони мають бути новими і на вигляд, і на смак та зробити раціон школярів привабливішим та здоровішим, переконаний Клопотенко.

Меню, за яким харчуються учні у тернопільських школах, розробляє санстанція та затверджує директор школи, каже завідувач їдальні Марія Стрільчук, і додає: у ньому враховують усі потреби дітей та їх уподобання.

-Тюфтелька, котлетка. Тюфтелька тушена, а котлета один раз на тиждень може бути жарена, може бути печінка, риба, пельмені, може бути макарон з сиром і в більшості коли діти на заміну йдуть, то супчик з фрикадельками. Вот діти люблять суп з фрикадельками.

 

Традиційне меню в українських школах розкритикував відомий шеф-кухар Євген Клопотенко. За його словами воно не відповідає здоровим нормам, а більшість їжі школярі просто викидають, натомість травмують голод шкідливими фастфудами. Євген Клопотенко розробив збірник, до якого увійшло 110 рецептів. Найважливіше те, що склад продуктів і їх ціна практично не відрізняється. Змінено лише спосіб приготування та вигляд. Замість звичайного м’яса нагетси, замість гарячих канапок – бургери, і все це має бути красиво та корисно. У 5 школі Тернополя до порад вже прислухались.

-Ідею реанімувати шкільну їдальню підтримали і в Міносвіти. Незабаром новий рецептурник з’явиться на окремому сайті. А от коли ці страви потраплять на стіл школярам – питання. Свій вердикт ще має винести Держспоживстандарт.