додому Новини Не вдалось врятувати: помер фельдшер швидкої допомоги, інфікований Сovid-19

Не вдалось врятувати: помер фельдшер швидкої допомоги, інфікований Сovid-19

35880

Фельдшер швидкої допомоги із Монастирищини, інфікований Сovid-19, помер 29 квітня вранці. Про це на своїй сторінці повідомляє заступник голови Монастириської РДА Павло Дронь.

Медпрацівнику Володимиру Лисенко було 68 років, він з с.Красіїв, працював фельдшером швидкої допомоги в с.Устя-Зелене. У нього був коронавірус, чоловік лікувався у шпиталі, з 12 квітня був у важкому стані. До інфікованості мав супутню патологію – хронічне обструктивне захворювання легень з астматичним компонентом.

Хворий постійно перебував на апараті штучної вентиляції легень, йдеться у повідомленні. Його стан погіршувався, хоч лікарі робили все можливе. Але врятувати чоловіка не судилося.

“СУМУЄМО і ВИСЛОВЛЮЄМО ЩИРІ СПІВЧУТТЯ ДРУЖИНІ, СИНАМ та РОДИНІ ПОКІЙНОГО… Володимир Петрович був справжнім медиком, прекрасним спеціалістом, дуже відповідальним у своїй роботі, завжди поспішав на допомогу іншим. Він до епідемії, маючи хронічне захворювання легень, самолікувався і не покидав свого поста, можна сказати, що в цьому життєвому ритмі і упокоївся. Сьогодні у передвечірній час ми похоронили його… Хай спочиває з Богом…”, – пише Павло Дронь.

На 20.00 29 квітня в Монастириському районі
всіх виявлених інфікованих коронавірусом – 177. За минулу добу на Тернопільщині зареєстрували 44 нових випадки коронавірусної інфекції COVID-19.