додому Головні Незначні порушення вже зафіксували на виборах на Тернопільщині

Незначні порушення вже зафіксували на виборах на Тернопільщині

1406

Члени громадських організацій, поліція та представники штабів кандидатів у Президенти зібралися у прес-клубі, аби доповісти про початок виборчого процесу. Зафіксували вже перші незначні порушення.

– Вибори працюють в нормальному режимі в нормальній обстановці, але цього разу я би хотів звернути увагу особливо поліції на такі речі, як агатація в день виборів в соцмережах. Напевно, у вас є можливість моніторити, що пишуть в тих чи інших групах. Нами зафіксовані випадки агітацій. Є більш приховані, а є конкретні випадки з закликами проголосувати за того, чи іншого кандидата, – розповідає голова коаліції ГО “За прозорі та чесні вибори” Олександр Домбровський.

– По 97-й потрібно сказати, що відповідно, якраз там є недостатня кількість малих виборчих скриньок і секретар комісії під час вже безпосередньої процесу видачі бюлетенів, тобто після 8 години складав протокол про ранкове засідання. Хоча ми розуміємо, що протокол має складатися під час ведення самого засідання. Що стосується інших дільниць, також на 96 дільниці варто зазначити прийшла виборець. Вона є студенткою, живе в гуртожитку. Згідно інформації з онлайн сервісу “Кабінет виборця” вона була приписана до 96 виборчої дільниці, але вона там не була знайдена, пішла на 97, – каже директор центру суспільних досліджень “Поліс” Ігор Процик.

Представники штабів кандидатів у Президенти також спостерігають за виборчим процесом на Тернопільщині.