На Тернопільщині від вибуху гранати постраждали 7 людей, одна – загинула

2004

На Тернопільщині від вибуху гранати постраждали 7 людей, одна загинула. На відзначення новорічних свят краяни захопили із собою гранату. Внаслідок цього 7 людей, у тому числі неповнолітні отримали численні травми.

Перший фатальний випадок трапився у Тернополі на вулиці Макаренка. Там відпочивало четверо чоловіків, до них приєднався сусід. На застілля він приніс гранату. В якийсь момент один із чоловіків почав оглядати вибухонебезпечний предмет, який у його рухах взірвався.

Ще одне нещастя трапилося в селі Колодіївка Підволочиського району. У нежитловому будинку відпочивали 5 хлопців і дівчат віком від 17 років. 24-річний хлопець приніс із собою РГО – оборонну гранату. Небезпечний предмет захотіла оглянути одинадцятикласниця. Але вона випадково зачепила чеку і граната вибухнула.

В усіх потерпілих травми різного ступеня тяжкості – травми очей, хімічні опіки, переломи, розриви барабанних перетинок, рвані рани різних частин тіла. Стан трьох стабільний. Інші в реанімаційному відділенні.

У поліції застерігають, в жодному разі не брати до рук небезпечні предмети. Така легковажність загрожує втратою здо­ров’я не лише тому, хто вирішив погратися, але й тому, хто стоїть поруч.