додому Головні Міністерство охорони здоров’я своїм наказом дозволило робити другу бустерну дозу всім охочим

Міністерство охорони здоров’я своїм наказом дозволило робити другу бустерну дозу всім охочим

1338

Базовий курс вакцинації проти COVID-19 та першу бустерну дозу в Україні отримали лише трохи більше 6% населення. Міністерство охорони здоров’я своїм наказом дозволило робити другу бустерну дозу всім охочим, а також вакцинувати від коронавірусу дітей віком 5-11 років.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

— Щоб якомога більше людей могли захистити себе від госпіталізації та смерті внаслідок COVID-19, ми дозволяємо другу дозу всім охочим, проте особливо радимо її робити людям із хронічними захворюваннями та людям віком 60+, – сказав він.

Зазначається, що друга бустерна доза дозволяється всім повнолітнім з інтервалом щонайменше 4 місяці після першої. Водночас, згідно із наказом, бустер буде доступний за 5 місяців після завершення базового курсу щеплень.

— За минулий тиждень виявлено майже 37 тисяч нових підтверджених випадків COVID-19. Це на 50% більше, ніж ми реєстрували тижнем раніше, тоді було 24 тис. випадків”,- сказав Кузін.

За минулий тиждень також померло 90 інфікованих, до медзакладів госпіталізовано понад 6 тисяч пацієнтів. Загальнонаціональних локдаунів через ковід впроваджувати не будуть, пообіцяв головний санітарний лікар, проте ті чи інші карантинні заходи чи обмеження можуть застосовувати в окремих областях з огляду на безпекову та епідеміологічну ситуації.