додому Новини Меблі для кухні. Робіть покупку із відповідальністю

Меблі для кухні. Робіть покупку із відповідальністю

680

Кухню не варто розглядати лише як місце, де готують і їдять. У багатьох сім’ях там заведено приймати гостей, або збиратися заради спілкування. Кухня важлива для кожної родини. Саме там можна відволіктися від роботи, занурившись у приготування страв, або розслабитися з чашкою чаю або кави.

 З чого починати процес

Якщо ви маєте бажання купити кухонний гарнітур, вам варто визначитися з показниками:

  • площа приміщення;
  • кількість членів родини, які постійно користуються нею, і гостей, які можуть завітати до вас;
  • призначення.

Може здатися, що стосовно останнього пункту питань не має бути, адже все зрозуміло: кухня потрібна для приготування їжі та її вживання. Але не все так просто! Перед тим, як купити меблі в кухню, важливо визначитися, наскільки часто ви нею користуєтеся, які страви готуєте, чи займаєтеся домашньою заготівлею і таке інше. Від цього залежить, як будете наповнювати приміщення. Варто знати одну річ: чим активніші процеси відбуваються на кухні, тим міцніших матеріалів потребують меблі, які там встановлені. Вони мають бути стійкими до таких проявів, як:

  • висока температура;
  • надлишкова вологість;
  • забруднення від барвників, соусів, фруктів, жиру;
  • пара та інше.

Зверніться в меблевий магазин «ДУБОК», де вам запропонують великий асортимент продукції. За потреби ви отримаєте консультації.

Технічні нюанси

Найпопулярнішими матеріалами, які використовуються у виготовленні меблів для кухні, є ДСП та МДФ. Перша абревіатура означає деревостружкові плити. Їхня основа складається з тирси або стружки. Вони обробляються формальдегідними смолами, після чого піддаються пресуванню. Сучасні методи оброблення нейтралізують шкідливі речовини. З іншого боку, ДСП набуває міцності, стійкості до вологи й механічних впливів, тому меблі з такої плити експлуатуються впродовж тривалого часу.

МДФ є мілко дисперсною фракцією дерева. Волокна матеріалу піддаються гарячому пресуванню, але перед цим ретельно висушуються. Ця технологія є більш досконалою, ніж та, що застосовується у виробництві ДСП. Тому МДФ є міцнішим у порівнянні з попереднім прикладом. Найкращим матеріалом у виробництві меблів для кухні є натуральна деревина, але її недоліком є доволі висока вартість.

Кухонні гарнітури бувають різними за розмірами, вони вибираються відповідно до площі кухні. Довжина маленьких зазвичай не перевищує 2 м, але їхня конфігурація може бути як лінійною, так і Г-форми. Середні бувають прямі, кутові або розташовані паралельно – уздовж стін. Довжина може сягати 3 м. Великий гарнітур призначений для відповідних кухонних приміщень. Його довжина сягає до 4 м.