додому Новини Маємо нагоду спостерігати Суперлуння – час надзвичайних астрономічних та астрологічних подій

Маємо нагоду спостерігати Суперлуння – час надзвичайних астрономічних та астрологічних подій

1880

Сьогодні, в середу 13 липня, ми маємо нагоду спостерігати особливо великий повний місяць, адже настає Суперлуння – час надзвичайних астрономічних та астрологічних подій.

Супермісяць – астрономічне явище, коли супутник опиняється на максимально близькій до Землі точці своєї орбіти. Цього разу відстань між ними складе якихось понад 357 тисяч кілометрів, що за астрономічними мірками є досить близько. За даними NASA, супермісяці загалом здаються на 17% більшими та на 30% яскравішими, ніж коли місяць знаходиться в найдальшій точці від Землі. Спостерігати величний місяць рекомендують в час його сходу та заходу. Якщо ж хмарна ніч не дасть вам такої можливості – не засмучуйтеся. Милуватися повним місяцем жителі України зможуть аж до ранку п’ятниці. Космопсихолог Іван Круп’як розповідає, що природний супутник землі перебуває у знаку Козерога.

Метеочутливі люди і ті, які мають хронічні захворювання, можуть відчувати у ці дні дискомфорт і емоційне збудження, тому варто утриматися від з’ясування стосунків. У цей час не радять робити хірургічні операції, ризикувати – зокрема і під час воєнних операцій, вирушати в поїздки й підкорювати гірські вершини. Водночас, супермісяць впливатиме на нас і позитивно, зазначає іван Круп’як. В цей період будьте готові відчути наростання імпульсу, який підштовхне вас до нових професійних висот.