додому Новини Майже 500 діток загинули за час повномасшатабної війни: у Тернополі вшанували їх...

Майже 500 діток загинули за час повномасшатабної війни: у Тернополі вшанували їх пам’ять (відео)

552

Їхній сміх більше ніхто не почує, їхнім мріям не судилось здійснитися. Майже п`ять сотень дітей від 24 лютого 2022 року загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. 4 червня в українських містах провели акцію “Голоси дітей”, присвячену пам’яті дітей, чиє життя забрала війна. Тернополяни також долучилися до цієї події.

13-річний Ростислав з Києва, 9-річна Аліса з Донецька та ще близько п`яти сотень українських дітей загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. Ці цифри не є остаточними. Адже щоденно кількість жертв серед дітей в місцях ведення активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях продовжує зростати.

До Дня вшанування пам’яті дітей, які загинули під час війни, в Тернополі долучились до Всеукраїнської акції “Голоси дітей”. Акція “Дзвіночки” відбулася за ініціативи першої леді Олени Зеленської. Вона закликала вішати на дерева дзвіночки, щоб вшанувати пам’ять маленьких українців, які загинули внаслідок російської збройної агресії.

За даними Офісу Генпрокурора в Україні станом на 5 червня загинули 485 дітей за 467 днів протистояння. Росіяни також депортовують маленьких українців. Наразі відомо про більше ніж 20 тисяч дітей, який окупанти незаконно вивезли на свої території. Ворог намагається приховати це та цинічно змінює імена та дати народження депортованих дітей.