додому Головні Майже 40 тисяч гривень виманили шахрайки у пенсіонерки із Монастирищини

Майже 40 тисяч гривень виманили шахрайки у пенсіонерки із Монастирищини

2091

Майже 40 тисяч гривень виманили шахрайки у пенсіонерки Тернопільщини. Усі свої заощадження віддала 77-річна мешканка Монастириського району псевдо працівницям банку. Дві жінки на вигляд 25-35 років розповіли старенькій, що невдовзі їй підвищать пенсію на 500 гривень. А ще держава компенсує старенькій витрати за газ у розмірі 6 тисяч гривень. Відтак незнайомки попросилися зайти до будинку пенсіонерки, аби там розповісти подробиці такої втішної новини. Вже у помешканні зловмисниці почали переконувати бабусю, що найближчим часом буде проведена грошова реформа і їй потрібно обміняти старі купюри на нові. 

Пенсіонерка повірила аферисткам, вийняла зі сховку всі свої заощадження і передала незнайомкам. Шахрайки так затуманили голову бабусі, що вона незчулася, як вони пішли з її будинку, прихопивши усі гроші, натомість залишили пакунок з нарізаним папером.

Правоохоронці розшукують зловмисниць та попереджають громадян бути уважними і обережними, не пускати до помешкань незнайомих людей. Застережіть родичів, особливо старшого віку, які проживають самотньо, адже саме вони через надмірну довірливість стають жертвами аферистів. Запам’ятайте, що працівники банківських установ, соціальних чи комунальних служб не ходять по домівках і не пропонують послуги з обміну грошей.