додому Новини Майже 11, 5 тисяч українців у різних країнах світу очікують на евакуацію

Майже 11, 5 тисяч українців у різних країнах світу очікують на евакуацію

2376

Майже 11, 5 тис. українців у різних країнах світу очікують на евакуацію. Про це заявив під час онлайн-брифінгу міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Він додав, що ця цифра динамічна, тому що хтось повертається, а хтось вирішує евакуюватися та інформує про це посольство або консульство. У зв’язку з цим міністр закликав тих громадян України, які мають засоби для проживання у тій країні, де вони перебувають, залишитися, щоб не наражатися на небезпеку зараження під час поїздки.

– Ви не зможете здійснити довготривалий переїзд не торкаючись поверхонь і не спілкуючись з людьми. Ви ніколи не знаєте, де у вас ризик зараження. Будь ласка, зараз критичний період – найближчі тижні будуть визначальними і з міркувань вашої ж безпеки бажано, щоб ви ці тижні побули там, де ви знаходитесь. Це для вас особисто набагато безпечніший варіант, – наголосив Кулеба.

Нагадаємо, в Україні оновили алгоритми надання допомоги хворим на Covid-19 у домашніх умовах. Пацієнтів з легкою формою захворювання, які не мають ризику ускладнень, а також пацієнтів, що одужують та вже не потребують цілодобового нагляду лікарів, рекомендовано лікувати в домашніх умовах. Загалом за сприяння МЗС в Україну повернулися майже 145 тис. людей.