додому Новини Коники-переможці від харків’ян: у Тернополі волонтери ділилися досвідом

Коники-переможці від харків’ян: у Тернополі волонтери ділилися досвідом

660

Більше 20 волонтерів з різних куточків України та парафій Тернопільщини впродовж двох днів навчалися, ділилися своїм досвідом і відпочивали. Для цього зібралися у Музейно-меморіальному комплексі «Рідна хата» Патріарха Йосифа Сліпого у селі Заздрість Микулинецької селищної громади Тернопільського району.

Волонтери дізнавались, як протидіяти вигоранню, а також говорили про те, як залучати літніх людей та дітей до волонтерства.

Сімдесятишестирічний Анатолій Богомолов переїхав у Тернопіль із Харкова. Разом з донькою чоловік активно волонтерить у нашому краї. Роблячи кікімори та маскувальні сітки для військових на фронт – у родичів виникла ідея створювати власними руками коників-переможців.

Коники-переможці вже мандрують світом, їх передали у різні країни, а виручені кошти з продажу – переказують на потреби ЗСУ.

Учасники соціально-освітньої волонтерської академії «СОВА» кажуть: «Такі зустрічі для волонтерів потрібні, перш за все, для того, щоб поділитися досвідом, отримати ресурси для подальшої діяльності».

Соціально-освітню волонтерську академію «СОВА» Тернопільський благодійний фонд «Карітас» організовує в рамках проєкту «Розвиток соціального служіння на парафіях Тернопільщини». Організатори кажуть, тішить те, що крім волонтерів з нашої області до навчань цьогоріч долучилось чимало внутрішньо-переміщених осіб з Харківщини, Донеччини, Херсонщини, які готові розвивати волонтерство у громадах Тернопільщини.