додому Головні Кого мобілізуватимуть у 2-й та 3-й черзі та кого відправлять на передову...

Кого мобілізуватимуть у 2-й та 3-й черзі та кого відправлять на передову — роз’яснення

10637

В Україні розпочалася мобілізація військовозобов’язаних, які не входили до категорії резервістів “першої” черги. Про це повідомив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил України Роман Горбач.

За його словами, майже 100% резервістів, які перебували на обліку в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, вже вирушили у свої бойові військові частини та виконують завдання з оборони. Тому зараз проводять мобілізацію інших категорій військовозобов’язаних.

— Громадяни, які раніше проходили службу і мають відповідний досвід не певних посадах, вони також можуть бути направлені безпосередньо до військових частин. А громадяни, які раніше не проходили службу, але підлягають мобілізації, вони в обов’язковому порядку направляються до навчальних центрів ЗСУ, де проходять відповідну підготовку і після того тільки направляються до військових частин бойових з метою виконання завдань з оборони, — каже начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ РОМАН ГОРБАЧ