додому Новини Знімні вініри – чи можуть вони забезпечити гарну посмішку?

Знімні вініри – чи можуть вони забезпечити гарну посмішку?

2070

Важко знайти людину, яка не хотіла б сяяти здоровою білозубою посмішкою. Тому, піддавшись рекламі, багато хто хотів би придбати знімні вініри в різних інтернет-магазинах. На жаль, наша дійсність така, що часто привабливий на вигляд товар виявляється далеко не тієї якості, як про нього повідомляють рекламодавці.

У цій статті поговоримо про знімні вініри на зуби, своєю думкою поділяться лікарі-стоматологи та покупці. Відтак, ми обґрунтуємо, чому не варто замовляти знімні вініри в інтернет-магазинах.

Що таке вініри?

Вініри – це тонкі накладки на зуби, які виробляються за індивідуальними розмірами за допомогою комп’ютерних технологій. Матеріалом для них є кераміка або композит (полімерні сполуки).

Установка вінірів на передні зуби з метою виправлення не привабливого зовнішнього вигляду зубного ряду – складний процес, з яким може впоратися професійний лікар-стоматолог.

Вініри кріпляться за допомогою цементу та встановлюються на довгі роки (вони здатні служити понад 20 років). Вартість процедури досить висока, але в результаті ви отримаєте бездоганно рівні та білі передні зуби, які перетворять вашу зовнішність.

Що сьогодні роблять інтернет-магазини? Вони пропонують купити недорогі знімні вініри, накладки із пластмаси універсального розміру та форми.

У каталозі інтернет-магазинів Amazon, AliExpress, Olx ви знайдете недорогі знімні вініри китайського виробництва таких брендів, як:

  • Perfect Smile (Перфект Смайл);
  • Snap on Smile (Снеп він Смайл).

Ці знімні вініри є пластмасовою конструкцією одного розміру, яку можна закріпити на зубах і при необхідності легко зняти.

Нібито за допомогою цих легких накладок ви зможете перетворити свої зуби та засяяти голлівудською посмішкою. Замовити та придбати знімні вініри можна і в інтернет-аптеках.

Переваги та недоліки вінірів 

З переваг знімних вінірів можна назвати тільки два: по-перше вони дешеві, по-друге, легко і швидко встановлюються в домашніх умовах. Мінусів у цих конструкцій значно більше.

  1. Стандартний розмір вінірів підходить далеко не кожним зубам, адже щелепа у кожного індивідуальна, зуби ростуть по-різному. Тому вони виглядають далеко не найкращим чином, десь прикриваючи зуб лише частково, а десь виходячи за його межі.
  2. Жувати з цими накладками дуже незручно. Якщо ви хочете з’їсти яблуко або огірок, то майже 100% накладки зламаються. У деяких ці вініри ламаються навіть при пережовуванні м’якої їжі.
  3. Між вашими зубами та знімними вінірами залишаються значні щілини, куди забивається їжа.
  4. Може статися така неприємність: під час розмови у вас із рота випадуть знімні вініри. Яке враження це справить на оточуючих, окрім шокового?

Всі ці недоліки знімних накладок випробували на собі ті, хто, піддавшись спокусі дешево і сердито змінити свою усмішку, придбали та спробували встановити знімні вініри. Ви можете переконатися, що далеко не естетичні знімні вініри на відео.

Відгуки покупців

Купуючи той чи інший товар в інтернеті, ми звикли спочатку читати відгуки про нього. Вивчаючи відгуки покупців про знімні накладки на зуби, ви навряд чи знайдете в них щось відверто погане, адже часто відгуки моделюються самими продавцями та рекламодавцями.

Насправді ж всі, хто намагався встановити собі на зуби накладки, що знімаються, сходяться в єдиній думці:

  • зовнішній вигляд зубного ряду з пластиковими зубами з Алі-Експресу та інших китайських магазинів огидний, антиестетичний;
  • неможливо міцно приєднати накладки на зуби, вони раз у раз відвалюються;
  • перебувати з такими вінірами можна лише із закритим ротом, розмовляти, а тим більше жувати їжу в них неможливо.

З цього виходить однозначний висновок: ні до чого витрачати гроші, щоб потім розчаруватись у товарі та викинути його.

Думка стоматологів 

Професійні стоматологи можуть лише посміятися з невдалих покупців знімних вінірів китайського виробництва. Крім того, що це даремно викинуті гроші, знімні накладки можуть завдати шкоди зубам.

При їх установці страждає емаль, можуть травмуватися ясна, з’явитися запалення. Справжні вініри ви можете встановити тільки в стоматологічній клініці, якою, наприклад, є ЛюміДент у Києві.

Гарні зуби – задоволення не з дешевих. Але краще витратитися на професійне встановлення якісних вінірів з кераміки в стоматологічній клініці, ніж викинути на вітер гроші, а разом з ними і китайські знімні вініри.

Автор статті: Дністранський Вадим Ігорьович