додому Новини Знаймо своїх героїв: історія незламного захисника Тараса Шмулика із Тернопільщини

Знаймо своїх героїв: історія незламного захисника Тараса Шмулика із Тернопільщини

2246

До редакції телеканалу TV-4 звернулась донька українського захисника. Жінка переконана, українці мають говорити про захисників за їхнього життя. Тому розповіла історію свого батька Тараса Шмулика. Чоловік родом із Чорткова, із сім’ї зв’язківців, не міркуючи пішов боронити країну у зону бойових дій у 2014 році. Спочатку служив у 53-й механізованій бригаді, та згодом перевівся до Маріупольського 503-го окремого батальйону морської піхоти.

Повномасштабне вторгнення Тарас разом з побратимами зустріли на передовій на Донеччині. За 8 років служби воїн жодного разу не отримував поранення. Але 26 жовтня 2022 року біля Донецького аеропорту під час бою отримав важкі пошкодження. А саме: вогнепальне осколкове сліпе проникаюче поранення грудної клітки з розривом нижньої частки лівої легені; множинні уламкові переломи нижньої щелепи; перелом лівої ключиці з рваними ранами та ліктьового суглоба, відкритий перелом пальця руки, осколкові поранення стегна, пневмоторакс легень. Захисник дивом залишився живий.

Протягом 5 місяців воїн переживає багаточисленні операції. Дружина Вікторія поруч всі ці місяці підтримує та живе з ним в лікарні. А донька хоче, аби історію її батька знали земляки. Жінка переконана, українці мають говорити про захисників за їхнього життя.

Ми пишаємося шляхом Тараса Шмулика. Він справжній незламний Герой нашого часу, наразі на нього чекає довгий шлях одужання та реабілітація.

Історією нашого Героя ми хочемо сказати що Справжні герої нашого часу серед нас. Їх дуже багато. Слава нашим Героям!