додому Новини За використання гуманітарної допомоги не за цільовим призначенням передбачена кримінальна відповідальність

За використання гуманітарної допомоги не за цільовим призначенням передбачена кримінальна відповідальність

1497
В Україні почнуть жорсткіше карати тих, хто наживається на людському горі. Депутати ухвалили законопроєкт про кримінальну відповідальність за використання гуманітарної допомоги під час воєнного стану не за цільовим призначенням.
Зловмисникам тепер “світить” від 3 до 7 років в’язниці.
з конфіскацією майна або без. Якщо ж такі дії були вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням влади чи службового становища, або у великому розмірі, караються позбавленням волі на термін від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
Дії, вчинені організованою групою чи в особливо великому розмірі, караються позбавленням волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
Поліцейські обіцяють жорстко реагувати на факти неправомірного використання гуманітарної допомоги, а також просять мешканців краю повідомляти про такі випадки на лінію 102.