додому Новини До спільноти “Лярш” у Тернополі увійшли люди з інвалідністю, які займаються творчістю

До спільноти “Лярш” у Тернополі увійшли люди з інвалідністю, які займаються творчістю

1588

У Тернополі презентували інклюзивну спільноту “Лярш”. Її учасники – тринадцять людей з інвалідністю, життя яких розмалювати фарбами допомагає творчість. Презентація спільноти “Лярш” відбулася у рамках проекту “Два кроки назустріч світу”, а зорганізували її на основі майстерні “Вертеп”, яка функціонує у Тернополі понад десять років.

Вони називають їх “друзями” та допомагають розвивати таланти. У Тернополі презентували інклюзивну спільноту “Лярш”, яка об’єднує тринадцять учасників з інвалідністю.

Під час презентації організатори розповіли історію кожного та представили творчі роботи. Стіни в Українському домі Перемога прикрасили фотографіями учасників.

Федерація “Лярш” функціонує у світі вже півстоліття, проте у нашому місті вона з’явилася лише минулого року. Створили спільноту на основі майстерні “Вертеп”, яка діє при Церкві Матері Божої Неустанної Помочі.

– Майстерня працює з понедіка по п’ятницю з десятої години до п’ятої. Можна прийти, можна попрацювати, можна покуховарити, з “друзями”, поспілкуватися. Загалом, справді доторкнутися до їхнього світу, тому що він спраді дуже унікальний. Вони дарують дуже багато безумовної любові. Тому запрошуємо всіх, – розповідає член ГО “Лярш Тернопіль” Ірина Музика.

Презентація спільноти “Лярш” відбулась в рамках проекту “Два кроки назустріч світу”. Саме так хочуть привернути увагу до потреб людей з інвалідністю та продемонструвати їх таланти.